Tuesday, March 31, 2009

Habis jahanam!!!

Nilah akibatnya bila Dina main sorang2 tanpa pemantauan mummy or daddy. Ikut sesuka rasa sesedap ati nak buat macam mana pun tanpa ada sekatan, halangan or dialog membosankan as "Dina no!", "Dina jangan" and etc.

Takkan nak marah kan dah salah mummy and daddy gak sebab tak main sama-sama dia. Tapi memang ini la habit Dina, suka sangatla rosakkan toys2nya yg ada. So no wonderla if daddy just beli toys Dina yang murah2 tanpa brand, tanpa tag exclusive or tanpa design yang gah2 sebab daddy dah pernah merana b eli yg mahal tp x smp sebulan habis ranap.

Kesimpulannya, bila daddy beli yang murah Dina diberi pelepasan untuk melakukan apa sahaja kerana konsep yang akan mummy and daddy gunakan adalah "PAKAI BUANG". Hehehehe.... Ok wat coz at least Dina x perlu nak di jerkah, di marah apatah lagi di jerit2 bila barang mahal dirosakkan tanpa Dina faham apa maksud mahal and apa maksud nilai (especially nilai RM daddylakann..)

Antara yang dijahanamkan adalah playhouse di bawah. Rasanya ramai kot anak2 pempuan ada toys ni. Pada kami walau pun nilainya RM80.00 tapi mahal wooo! Kalau yg berkemampuan lebih tu sure rasa x kisah tapi mummy and daddy Dina sedikit kisah. Hehehehe.. tapi barang dah diranapkan..kan.. so redha jela.


Bila mummy kuar dari dapur, Dina tunjuk hasil kerjanya seperti di atas. Dari koyak sikit dah jadi macam sayur.


Mummy try sambungkan balik tp dah lunyai sgt. Saje je nak tgk leh tak buat puzzle. wakakaka..



Patutnya main susun2 la kat dalam umah tuh tapi lain la style yg Dina pakai. Bag tuh tuk simpan blk segala mak nenek brg2 umah tuh.


Ha.. macam yg mummy dah kemaskan ni.

Tu baru satu toys, belum lagi segala macam toys yg dia ada. Nak menyimpan satu hal, nak mengemas 10 hal! Penat! Tapi tula tiap kali kuar pi mall ker supermarket ker pasar malam ker sure bawak balik at least 1 barang. Daddy... can you please help mummy? Pls... pls... kurangkan beli toys Dina ek.

2 comments:

[-suziey-] said...

hoho..aku xde menan tuh sbb xde ank pompuan lagi..ekeke:D
ish bahaya tu chah..tiap kali kuar rembat 1 toys..gamaknya penuhla toys kt umah ko..xpn ko mmg jrg kuar/...hahahah;p
aku tgh cuba tahan diri jgn beli menan byk sgt tuk aQeel..kautkan la smgt ..huhu..slalunya sian..tu yg rembat je ..ekek:D

CaMaRPuTiH said...

siyus suziey... everytime kuar sure kene beli 1. kdg2 dua huh.. yg tukang layan daddy dia la. nasibla mmg jarang kuar tp dalam term my hubby jarang aku adalah kerap padanya. hahahaha... biasala org pempuankan.