Monday, May 04, 2015

4 May 2015 (Isnin)

Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum.

Hari ni check-in Lexis Hibiscus, Port Dickson. Dedi dan mami cuti lagi. Penat dari travel semalam 12 jam Alor Setar - Ampang tak hilang lagi. Cabaran mengembara di bumi Allah. Ujian kesabaran buat kita sebagai hambaNYA.Ini semua pengalaman buat anak-anak, biar mereka tahu perjalanan yang jauh kadangkala memberi tempias pahala sedikit buat kita kerana kita pasti diuji dengan kesabaran.

Tempat kali ini sangat mewah buat mami dan dedi. Kami takkan mampu bawa adik dan along kalau tak berpeluang grab the promo price. Harga bilik yang mami dan dedi dapat RM399/net. Harga ni tak jumpa dah sampai bila-bila rasanya.

Kami stay 1 malam di sini. Lepaskan lelah perjalanan dari utara tanahair di hamparan laut yang luas terbentang. Bilik kami mengadap laut. Bila swim memang mengadap laut terus, kosong-luas-biru.

Bila mendongak ke langit, sentiasa mata dihidangkan dengan pemandangan kapal terbang yang kelihatan tenang meluru di ruang angkasa. Silih berganti, pelbagai jenis, subhanallah...nikmatnya tak mampu kita kecapi tanpa rasa syukur.


Memandangkan Lexis PD tu baru sahaja di buka, masih ada lagi sisa-sisa renovation yang belum selesai. Makanya, nikmat untuk rasa semua yang serba baru tu sangatlah teruja. Katil yang empuk-luas, bantal yang gebu, rekabentuk toilet yang moden dan selesa, ada jakuzi di luar bilik, swimming pool terbuka dan paling teruja menikmati paket teh Inggeris yang sangat sedap.

Kalaulah... ia...kalaulah kami ambil kos yang kami peruntukan di Kedah itu letak di Lexis PD untuk 3 hari 2 malam, masyaAllah pasti tak terkata nikmatnya. Iyaaa...itu semua dengan keadaan 'kalaulah'. Allah SWT dah aturkan perancangan kami begini, alhamdulillah syukur sangat. Dapat merasa sekali pun dah memadai dari tidak merasa langsung bukan?


Memandangkan hanya menginap untuk satu malam, jadi masa hanya diperuntukan di dalam bilik. Kasihan dedi, penat travelling masih x hilang. Dedi cakap dia tak puas. hihihihihi.... In sha Allah dedi, kalau kita yakin suatu hari nanti Allah beri kita rezeki, kita pasti dapat bawa anak-anak ke sini lagi.

Along dan adik... jom kita doa! Nanti along dan adik jangan lupa amalkan solat sunat dhuha ya. Nikmat solat ini nanti mampu beri hidup kita tenang dan kelancaran untuk urusan seharian.~Mami menulis untuk anak2~

No comments: