Sunday, March 22, 2009

Hari2 seterusnyer di Klate

Punyer la lambat nak tunggu daddy habis citer pasal trip to Klate. Mummu nak buat posting lain pun terbantut. Ni mummy tolong daddy abiskan ceritanya.

Isnin 9 March 2009

Hari ni memang tak ke mana. Stay kat umah jek sebab Ma ada buat kenduri aqiqah Firza (anak Mak cik Da). Makanya bertapalah kami anak beranak di rumah. Hari punyerla panas. Mummy and daddy lepaskan Dina main dengan sepupu2nyer. Seronok tengok Dina dah mula berkawan dengan bebas. Kalau tak mesti dia minta permission mummy or daddy tuk main then bila cakap ok dia bknnyer pergi sdiri. Diusungnyala tangan mummy and daddy ajak pi tempat yang dia nak main tuh. Tang ni yang buat mummy and daddy malas.

Dalam sehari tuh ntah baper kali mummy mandikan Dina. Punyer ler berpeluh anak dara ni, cian dier. Baju pun sampai habis mummy sarungkan... sampai tak cukup nak melaram time kenduri tuh.

Kisah berakhir begitu jek. Pape pun makanan yang terhidang time kenduri mmg sedap giler! Terutama time lunch sebab makan time lauk masih panas lgkan.


10 March 2009

Bertolak pulang ke Kuala Lumpur. Daddy, mummy, Dina, Tok Pa & Ma bertolak dari rumah nyang Dina pukul 7 pagi. Kami singgah di Gua Musang hantar Pok Sik. First time mummy and Dina sampai ke sini. Dulu Pok Sik ni Nyang Dina yang jaga and besarkan. Umah Pok Sik betul2 depan sekolah jadinya Pok Sik and Mok Sik buka kedai kecik2 jek tuk cikgu and bebudak dok bersantai pas abis waktu sekolah.

Owh..terlupa.. actually sepanjang perjalanan ke Gua Musang Dina tidur lagi. Kami singgah makan pagi di Kuala Krai pun Dina tidur dgn lenanya. Kebetulan daddy stop jek kete depan umah Pok Sik, Dina pun bangun. Mummy baru jek berhajat nak kejutkan Dina at least ble mandi dulu, wangi2kan diri baru la best jalan jauh.



Senang nak tau rumah sapekah inikan..



Time sampai anak dara ni br jek bangun



Air kolam yanh sejuk ini bakal segarkan bdan si kenit mummy, bilik airnya open air.



Wah dah segar pun dia...



Kami lunch di Raub dan janji bertemu Tok Pa & Ma di R & R Genting tuk tuko barang dan kami tiga beranak selamat sampai di rumah lebih kurang jam 3.30 ptg.

2 comments:

[-suziey-] said...

wei aku rs nk terjun je dlm kolah tu..besor nye..grr sejukkk!!! :D

CaMaRPuTiH said...

mmg sejuk tau ibu AQeeL sbb air dr bukit tuh derang tadah. sojuk x hengat! menggeletar anak ku itu.