Wednesday, May 06, 2009

Berbeza x? Mungkin...

Ya.. mungkin berbeza dan mungkin juga tidak! Percaya tak? Jom mummy tunjuk apa yang berbeza dan tidak...




Atas ni apa?
Ya.. KFC
Apa jawapan Dina? Daddy selidik, mummy typekan ajerr...


Dulu... dalam 2-3 bulan lepas;

Daddy: Dina tu apa tuh? ~sambil tangan tunjuk ke arah KFC di hadapan C4 Ampang~

Dina: Ke Ep Ci

Daddy: Good

Dina: Dina nak gi C4 la daddy

Daddy: Nanti time cuti kita pergi ya...

Dina: em..





Ok.. gambo atas tu pun sumer orang taukan?
Dina pun tau gak o.k! Tak caya? Jom test...


Setiap hari tanya jawapan tetap sama;

Daddy: Dina cepat2 tengok tu apa? ~sambil tangan daddy tunjuk ke arah KLCC yg gah berdiri yg boleh dilihat dari Bukit Langat, laluan wajib kami setiap hari. Can tik sangat viewnyer~

Dina: Te El Ci Ci ~jawapan penuh confident... :) ~

Daddy: Goodla Dina ni

Dina: Dina nak pergi te el ci ci la daddy

Daddy: Dah malam ni, nanti mummy cuti kita pergi jalan-jalan te el ci ci lg yer

Dina: ~ diam! muka macam frust jek. ~


****************************************************************************

Semalam mummy anta kasut tuk pi tuko tumit yang dh lunyai pastu time nak balik tuh akan lalu la depan KFC Bandar Baru Ampangkan so Dina penuh excited cakap ker daddynyer gini;

Dina: Daddy tuh.. tuh.. ~tangan dok tunjuk ke KFC depan tuh~

Daddy: Apa tuh?

Dina: Ayam te el ci ci.. ~penuh confident!~

Daddy: eh.. bukanla tu KFC

Dina: bukanla.. tu ayam te el ci ci

Daddy: Mummy tengok Dina ni.. ada ker dia kata KFC tu ayam KLCC?

Mummy: ~diam n senyum jek sebab anak dara tu kalo dia kata bukan tuh maknanya jangan la sibuk nak ubah time tuh, tunggu redha sket baru ajarkan balik~


Betapala anak mummy ni terlalu taksub pada building gah KLCC tuh sampai KFC pun dia dah dok sebut KLCC. See.. Dina yang suka-suki menyamakan dua benda alah tu, xde beza la maksudnyer. Nanti mummy 'school'kan dia kasi bezakan balik dua benda alah tu. hehehe...


2 comments:

[-suziey-] said...

hahaha..dasat anak ko..smgt mesia bole btol...ke dia conpius sbnrnya..ekleekek:D

CaMaRPuTiH said...

[-suziey-]:

ibu aQeel, anak aku ni bkn konpius tp dia sgt sensitif dgn word yg ada k & c sbb bkn kfc jek dia tuko, yg lain pun dia tuko. sadis x?? sgt ler suka cacamarbakan apa yg dia tahu.