Saturday, May 09, 2009

Inilah kisahnya bila terlalu taksub...!

Punyerla malas mummy nak update blog, tu yg suh berteka-teki tuh at least ble amik masa nak update sbb picture blum download la. Ni dah download barula ble sambung cerita.

Rentetan dari n3 before yang mummy cakap naper Dina nangis beria-ia time nak gi dinner Khamis tuhkan... ha... nila citernyer > boleh plak la Dina buat perangai time mummy and daddy tengah lapo giler nak cari makan dia bantai melalak sebab nak gi K-L-C-C!

Punyalah bersemangat dia nangis sampai daddy dah nyaris2 nak usung jek ke KLCC sambil cari makan kat situ. Nak makan apa kat KLCC? Xnak la mummy dahla mahal kat sana pastu macam cari penat jek. Dahla mummy baru balik dari keje yg jaraknye hanya sekangkang kera dari KLCC tuh. Dahla (sekali lagi) mummy penat sampai naik kematu buntut dok dlm bas tu sampai nikmati jem yg sikit pun x menyelerakan nafsu. Nak ke sana balik? huh..!

Pujuk punyer pujuk barula dia diam tapi dah janji dah lepas makan baru pergi KLCC. Time makan ngusik gakla cakap xnk pergi KLCC la sebab nak balik rumah, ha mula la mata merah, hidung merah, telinga merah, pipi merah apa lagi merah? Segala yang boleh merahla akan merah sebab semangat nak gi KLCC.

Usai makan, daddy direct drive to KLCC walau sebelum tuh macam malas jek nak pergikan tapi xmoh ambil risiko so gi jeklah. Tak kang mau dia nangis sampai bawa ke mimpi sebab daddy x bawa gi KLCC.

Time dalam kete tuh mummy ngusik la Dina cakap ker dier takyah gi la sebab mummy esok work tapi tula bila cakap xyah gi jek dier start nak nangis dengan muka dah cebik-cebik. Adooiila... manala Dina belajar nih? Saperla ajau Dina KLCC tuh gah giler sampai kejup2 nak gi KLCC. Mummy tau Dina teringin nak masuk dalam KLCC tuh tapi camner mummy nak bawa? Daddy sdiri pun x pernah panjat kat jambatan tengah2 tuh.

Nanti dah besau Dina belajar pandai2 yer... pastu bolehla keje kat KLCC tuh yer. Ha.. time tuh panjatla ari2 pun xpe even nak lintas jejambat tuh pun bisa aja.



video



video

Ha... bila sampai kat KLCC tuh malasnyer la nak gi jalan masuk ke KLCC tuh sebab daddy masuk ikut belakang so that singgah ke playground aje. Ingat xde orang sekali tuh nampak dari jauh buai berayun so assume ada orangla. Bila sampai jek nampak sorang lelaki ni tengah buai anak perempuan dia umur setahun lebih. Nampak gaya macam dah lama jek sampai.

Dina pun main la slide, kuda2 then last baru gi main buai. Baby girl tuh still ada lagi kat situ dok sedap main buai. Sekali tuh bila daddy borak rupa2nya abah dia x plan pun nak bawa dia gi playground kat situ. Actually abahnyer sesaje bawa dia jalan sebab dia dok sibuk kaco mak dia lipat baju, mak dia dok ngamuk2 tu yg abah dia bawa gi jalan then pusing punyer pusing sampaila ke KLCC. Time tuh Dina dah nak balik tapi baby tuh x blk2 lagi sbbnyer tiap kali abah dier stop buai, dia bantai menjerit2 suh buai. Tu yg mummy cakap ker abah dier tuh suh buaikan aje sampai dia lelap kat situ baru leh balik. Hehehe... cian la abah baby girl tuh



Nila budak yg nangis tuh... gggrrrr.....


Sinila yang daddy usung... malas nk jalan ke KLCC



Tengokla anak saper tuh? Anak daddy la!!! :D



Dina n the gang. Baby tuh nmpk bayang2 jek sbb abahnyer tgh dok membuai.


No comments: