Saturday, May 23, 2009

Badan gatal, mata ngantuk tapi boleh aje dier...

Seharian kat luar hari ni. Mummy usung Dina mula-mula gi lepaskan hajat kat Sime Darby Park, apa lagi makan dim sum la. Last week makan x puas so hari ni gi lepaskan kepuasan yang tersekat tuh. Kali ni dadddy order nasi goreng seafood (x pedas langsung) khas untuk Dina. Alhamdulillah, makan gakla. Mummy and daddy melantak sampai nak termuntah-muntah, pasni kene poser makan dim sum dah.

Pas perut membuyung, bak kata Dina "tenyang dah, Dina tenyang.." termengah-mengah ke kedai tailor lak gi anto baju mummy. Baju yang konon2 tuk raya tapi rasanya x smpt kot sbb mummy request suh siapkan awal leh melaram gi keje. Nanti raya leh suh daddy belikan yg dah siapkan Dinakan. Dina pun tahun ni ada dua pasang baju kurung raya. Dua-dua sedondon dengan mummy. Pastu mummy tempah 2 helai dress and bishop, bishop tuh sedondon gak dgn mummy. Ada 3 helai kain sedondon la kitakan Dina... hikhikhik...daddy jgn jeles yer.

Pas gi anto baju, gi lak umah nek umi anto HP mummy mintak uncle boy tolong chargekan. Pastu direct ke C4 Wangsa Maju beli barang-barang yang perlu dan tak perlu. Time nih Dina dah terhuyang-hayang dah. Ngantuk lerrr... mananyer idak, semlm tido ntah kul baper pagi ntah, pastu kul 10 pg dah bangun pastu mummy usung Dina gi jenjalan lak. Mau tak berpasir mata anak mummy tuh??? Sori yer sayang... eh..eh.. sorry yer Dina! (Dina marah tau kalo panggil dia sayang sbb nanti dia betulkan balik... "bukan sayangla mummy, ni DIIIIIINAAA").

Balik dari shopping ingatnyer nak ler si anak dara kesanyangan mummy and daddy nih tido, ghuper2nyer bila mummy siap dimandikan, dia bantaila plak main. Harap maklum yer... kalo gi memana mesti akan ada toys baru tuk Dina so tadi daddy belikan guitar plak. Xde idea dah nak beli apa. Toys kat umah nih dah setinggi gunung sampai ada tetamu datang ble plak dia tanya anak berapa kat mummy. Cehh...!

Actually on the way balik Dina dah mula ada tanda-tanda alergik kat badan and kepala dia. Mummy and daddy x sure salah makan apa sebab hari ni yang Dina makan nasi goreng seafood, pastu cekelat kit kat pastu minum air vitagen resepi baru kat C4 time derang kasi test pastu balik umah makan ais kerim dan before tido tadi makan roti plus mushroom soup. Korang tau x naper ek alergi tuh ble terjadi? Salah makan apa agaknyer yer????

Mummy sapukan Dina ubat gatal, bila nak tido tadi Dina ngadu gatal sangat then mummy kasi dia makan ubat selsema merangkap ubat gatal. Mummy tengok muka dah naik banyak dah gatal-gatal tuh, sian lak. Dah ler ngantuk pastu tergaru sana sini tu pun mummy tolong gosok sikit-sikit elak dia garu terlalu sgt nnt luka plak. If have any idea sharela dengan mummy ek.


Minum susu lak pas kenyang makan nasi goreng.



Nila toys baru Dina, gajet terbaru tuk tambahkan aktiviti sepah umah.


Actually tengah asyik menari nih...


Ni xtau kareografer saper ngajo cara gini nih. Adooiii... ada jek ideanya.

video
Aksi tarian seribu rentak lagak sehati berdansa gituuu....



Pas makan ubat, mummy sapu ubat gatal baru leh tido. Cian penari mummy neh.


Goodnight sayang Dina...
As usual before masuk tido Dina akan kissed mummy and daddy pastu wish "good night mummy/daddy, I love U, assalamualaikum" cukup segala ucapan. :D


Harapnya esok alergi tuh dah ilang la... :(










2 comments:

mummy azfar said...

kesian kat dina, may be dia alergik makan seafood kut. sbb saya ada kwn yg takleh makan seafood. bila dia mkn bdn jadi gatal dan bengkak2.sebelum ni dia pernah mkn seafood tak?

CaMaRPuTiH said...

mummy azfar:

dia nih susah sket nk mkn tau liya. before pernah gak bg mkn seafood n so far ok jek. xtaula bila besau nih kulit makin manja kerkan. :D