Wednesday, August 19, 2009

Jakarta - Bandung *Part 1

Meh sini baca trip Dina n Family ke Indonesia walau dalam keadaan virus tengah sibuk merebak nih. Bukan salah mummy sengaja nak berjalan-jalan time darurat gini yer tapi tu la... perkara dah dirancang awal. Tak pergi mummy rasa sayang sangat... bila pergi hati mummy risau sangat but at last mummy decided pergi jugalah. Daddy macam biasa... "ikut mummy je".

Trip kali ni memang ramai sangat yang pergi... Atok, Uwan, Pakcik Ucop, Mak Ngah n family, Auntie Shima n family, Pakcu n family and family Mak Lang juga tapi separate trip dengan kami just bertembung di tengah2 jalan.

Flight dari LCCT pukul 6.45 pagi... giler pagikan? Nak buat macam mana dah Mak Ngahnyer pergi booking gitu setahun yang lepas. Bila mummy sibuk nak ikut sama kenela booking date n time yang samakan.



Kami sampai awal... tengah tunggu yang lain. Tapi derang boleh tu sampai lewat. Bila check-in pintu pun dah tutup. Group paling last naik. Aih... penatla Dina bangun awal2kan Dina...



Posing2 depan aloplane sementara tunggu Uwan sampai. Jauh giler menapak.
Sian Uwan kene jalan jauh... apala AA ni.



Mummy posing ngan daddy before aloplane bergerak. Senyum puas2 dulu sat lagi dah jadi kaku!
hahaha... apala mummy niekan penakut gilos naik aloplane. Sampai Dina pun terjangkit.



Di atas awan... sangat cantik! Cuaca pun sangat baik... perjalanan pun smooth!
Alhamdulillah...



Nie pices yang dah di edit... cantik sgt bila dapat melihat ciptaan DIA.

Perjalanan amik masa dalam 2 jam 5 minit tapi memandangkan keadaan cuaca yang sangat baik dan perjalanan yang sangat lancar makanya kami tiba awal 15 minit. Waktu di Malaysia pukul 8.30 pagi. Indonesi dengan kita beza just sejam je.

Mekasih sesangat pada Kapten Budi erk... Rudy... ntahla x ingat namanya yang landing dengan smooth. Huh... lega dah mummy sebab dah selamat sampai. Tergeleng2 jup daddy tengok mummy yang ntahpape nih. Dina lak time tu dah dok berkepit dengan Kak Yanyer. Dina.. Dina... mummy dengan daddy ni dia buat x nmpk je. Sabo jelah!




Ha..ni dah nampak dah Jakarta. Cuaca sedikit berjerebu.



Tak tahula building apa tu... macam gudang jek. Kalo pandang dari atas akan nampak banyak kawasan pertanian. Derang memang sangat rajin bertani tau.



Yeah... sudah landing. Seakarno-Hatta Jakarta, Indonesi.



Sumer dah macam orang lab bertopeng! Nasibla anak dara mummy tuh nak ditopengkan walaupun kejup at least crowd area mummy boleh topengkan dia.
Its for ur safety sayang...



Cerita selanjutnya kita sambung next entry yer... gambo x abis edit lagi. :)




4 comments:

Gieyana said...

Wahhh..Dina bw bantai busyuk! hiks!

zura@iwan said...

bagus2.....pakai mask...kekeke...

bila aku nk g indon nih..keke

[-suziey-] said...

wah wah wah...sonot dalan2 wei...seb bek dina nk pakai mask tu..

CaMaRPuTiH said...

Gie:

Dina bawa 3 bantal busyuk.. satu kat dia, satu kat mummy and satu dlm bag. Sumer tu kene ada tag a.k.a label. aihh... anak ku sayang.



Zura:

kene pakai zura. tp aku tgk xde sgt pun org kat airport yg pakai mask.

sementara berdua ni lg best tau pergi. pergila... bknnyer mahal pun. tp tunggu flu ni ok.



Suziey:

mula2 mmgla seronok weh... lama2 jadi tired giler. smp nk bershopping pun xde nafsu.