Sunday, July 26, 2009

Celebrate Besday Uwan

Tadi petang Dina ada hi-tea kat Sime Darby Convention Centre celebrate besday uwan. Last minute planning at last decide ke SDCC tu after Aunt Shima buat booking. Lagi pun x pernah pergi so boleh trylakan...

Ramai yang pergi kecuali family pak chu, pak long and aunt noni n hubby.. coz derangnyer schedule overlape dengan date ni. Takpela janji every year akan celebrate besday Uwan. Dina as usual makan best ker makan x best ker memang xkan and tak nak makan pun. Sampai-sampai je mummy serve Dina dengan ais krim tu pun x abis. Kasi satay just makan suku jek tu pun abis di luek macam biasa. Adoooiiilaaa...susahnyer mummy dan daddy nak kasi Dina makan.

Kat situ pun ada clown... kalo ada clown sure la ada belon yg macam2 ghuper dibentuknyer. Tu pun derang provide sebab ada besday Uwan ni la. Best gakla... Tempat pun sangatla privacy, comfortable and location pun ok... x crowd dengan orang dan kereta.

Makan pun berbaloila dengan harga. Not bad! Pilihan pun banyak... rasa pun sedap... so far memang puas hati. Tapi Dina jek yg x suker nak makan :p aih... org dah serve best2 pun ble plak dia request sup dengan roti (sup tu refer to mushroom sup yg selalu mummy buat tuk dia then sup tu akan di makan dgn roti bakar) dah terbiasa dengan apa yg mummy selalu prepare tuk dia. Mushroom sup tu memang favourite Dina tau. :p

Makan sampai kenyang then terus ke IKEA beramai-ramai. Jalan sampai penat kaki dah maghrib baru balik. Dina masuk kete je terus minta susu... ngam2 susu habis Dina pun lelap. Selamat la Dina lelap kalo idak jenuh nak layan permintaan dia tuk tidur umah Kak Ya coz dia mmg rapat dengan anak-anak Mak Ngahnyer. Even nak ke IKEA tu pun dia follow kete Mak Ngah, siap salam dan said I LOVE U segala bagai dengan mummy dan daddy. Tergelak Pak Lang tengok aksi Dina.

Memandangkan Dina sibuk nak tidur umah Mak Ngah diakan... mummy dan daddy plan nak kasi chance ker dia dok bertapa umah Mak Ngah on weekend... tapi kene tengok cousin2 dier tu freela coz Kak Ya nak PMR this year. :p ble mummy and daddy ronggeng berdua.















Dina skang ni susah betul nak di ajak bergambar.
Langsung x moh di palingkan muka ke daddy langsung.
Aduhai... susah dahla nak ada pices2 menarik Dina...




Sentuhan kreatif dari daddy Dina... requested by mummy.
Daddykan power :p cuma xde kamera best pun. hiks!





6 comments:

Gieyana said...

x der Camera best pon..suma pcca cantik2 what....:D

CaMaRPuTiH said...

kalo hasil snap daddynyer cantikla.. kalo dpt ker mummynyer... harap tahan ek mata tuh..sah2la hancus! :p

[-suziey-] said...

wah wah..bestnye coklat stoberi itu..wei bape rege perhead utk hi-tea? aku pnh 2k ali je mkn buak posa.mm maveles mknann dia

CaMaRPuTiH said...

suziey:

RM40.XX perhead. okla tmpt dia, food n environment. biasala..every year kene ada tmpt baru.

mummy azfar said...

dina punya perangai lebih kurang sama dengan azfar.. xmo makan... mmg susah klau ajak mkn...buat mcm mana pun pasti kuar gak... tp bila bagi vitamin ok cket.. cuba try bagi dina vitamin...

CaMaRPuTiH said...

mummy azfar:

liya.. bagi vitamin? aih..kalo mummy azfar nak tahu dina satu hari 4-6 biji dia telan vitamin sampai kene marah dgn mummy dia. mkn mcm mkn gula2! sampai terlebih sudahhh...