Sunday, July 05, 2009

Penuhi jemputan Kak Ifa

Petang tadi Dina ke rumah Kak Ifa (Dina's cousin) sebab celebrate besday Kak Ifa yang ke-9 thn. Macam biasalah kalau dah jemput datang makan tuh sure cousin-cousin yang lain datang, jadinyer ramailah kawan Dina petang tadi.

Seronok tengok Dina bermain dengan cousin-cousinnyer itu tapi harus di ingat Dina bukan terus boleh get along dengan derang sumer, still kene amik masa kasi dia serasi dulu even dh berpuluh2 kali jumpa. Untuk permulaan, Dina akan melekat dengan mummy or daddy... share itu x boleh share ini x boleh. Suruh joint kengkawan main pun susah.

Tapi lepas jek serasi and sebati segala macam perasaan janggal tadi... ha... x igt dah ker mummy or daddynyer. Ligat jek dia main sampai sekali tuh time mummy nak solat Asar boleh dengar suara dia dok asyik bernyanyi riang lagu "Are you sleeping".

Menu petang tadi nasi beriani berlaukkan acar, ayam masak merah dan dalca, ada roti jala juga dan raja segala buah... durian. Pakat-pakat kumpul duit beli durian sebenarnyer tapi at last papa Kak Ifa cakap dia belanja. Terima kasih yer papa Kak Ifa... wah rumah mereka semakin cantik tau. Macam duduk kat resort pula.

Macam biasa kita layan gambar. Daddy kata dia x suker sangat letak gambar-gambar yg kecik-kecik macam yg mummy buat selalu tu jadinyer kali ni mummy hentam letak semua gambar sekeping-sekeping. Ok x daddy? Apa kata Dina pula? :D



Spek mata favourite Dina. Padahal ada yg lg mahal tp
yg murah juga tetap menjadi pilihan.
Suker hati ler sayang mummy... janji happy.


Sampai-sampai jek terus bergambar.
Tergelak-gelak Atuknyer tengok kerenah Dina
yg kuat melaram ni.
Kalau di tanya baju apa yg Dina pakai? Dia akan jawab;
"Baju bunga pink, skirt pink, spek mata pink"
Yer... satu set pink. Suar dalam pun pink tau... :D


Besday girl berbaju hitam itu...


Sudah pandai mengelak dari di suruh amik gambo.


Tengok tuh... punyerla liat bila suruh amik pices dgn daddy.
Udah ler pices daddy x byk mana dgn kamu sayang oiii...


Sesi makan-makan.


Berkampung makan durian beramai-ramai..
Sangat happening...


Dina x makan durian... tapi tadi dia makan pula rambutan
Biasanyer apa jenis buah pun dia x mkn


Inilah raja yg di beli dari dusun security guard rumah Kak Ifa

Dina bermain dengan Linda (sepupunyer juga)
Tapi Dina x panggil dia Linda
Dina panggil Linda, Lela.. mummy xtau naper...


Mana-mana jumpa dengan yang sorang ni x perlu amik masa untuk serasi.
Memang bercouple sejak dari kecik cenonit lg


Apala yg dimainkan oleh dua org couple ini...


Terjoget-joget sampai gitu sekali aksinyer...
Asal korang bahagia udah...

2 comments:

mummy azfar said...

COMEINYA DINA.... bila la nk dapat anak pompuan nih... geram lak tgk...

CaMaRPuTiH said...

usahalah nnt dptla yg pempuannyer tuh. hikhikhik....