Sunday, June 28, 2009

Cerita sudah bersawang....

20/06/09 - 21/06/09 - Bercuti di Port Dickson meng'replace' hotel yang x dapat di Kuantan.

Last week daddy bawa Dina n mummy pergi PD untuk hilangkan kempunan Dina sebab x dapat tidur di hotel time ke Kuantan minggu sebelum tu. Credit to daddy coz dalam pape hal pun mesti akan cuba memenuhi permintaan si anak.

Pergi untuk satu malam sahaja memandangkan mummy malas nak apply cuti (mummykan baru keje..) jadinyer on Monday, daddy guling-guling di rumah sengsorang. Walau pun just for one night tapi masa yang ada di penuhi sebaiknyer. Jom santai baca short holiday Dina.

Sampai aje ingatnyer nak suruh Dina tidur dulu sebab dia bangun awal pagi tadi tapi dek kerana terlalu excited nak swimming (swimming pool tuh leh nampak dari bilik) jadinyer terus jek ke swimming pool. Mula-mula gi laut dulu main pasir dengan gadjet korek pasir yang daddy beli before sampai tadi.

Laut kat hotel ni x berapa best untuk di mandi sebab sedikit curam dan waktu petang tu air pun sedikit pasang jadinyer Dina penakut nak mandi laut. Bila mummy celup jek Dina dalam laut tu punyerla kuat dia paut mummy sambil terjerit nak naik ke darat. Adoii... x sudah2 la penakutnyer anak mummy nih.

Memandangkan Dina takut mandi laut, just main pasir jekla tuh pun sekejup sebab bila nak tanam dia, bukanla main dia marah macam takut air tuh datang simbah ker dia nanti dia x sempat nak lari (mummy agak lerr..hahaha..). Dah puas mandi laut main pasir kami terus berendam ke swimming pool plak. Dia prefer mandi kat tempat dewasa sebab kaki dia akan tergapai2 bila dok dalam pelampung tuh. Owh.. lupa nak kasi tau... daddy beli pelampung baru lagiiii... kali ni yg berlubang tengah terus sebab Dina dah besarkan so kene kasi dia berani sikit.

Penat mandi terus naik then Dina pun lelap. Pukul lapan lebih baru kuar pergi dinner. Mulanya daddy nak ajak BBQ dinner kat hotel jek tapi ramai plak orang nanti sure makan ciput2 jekkan so that decided makan ikan bakar kat pasir panjang.

Sejam berjalan mencari restoran ikan bakar kat pasir panjang tak jumpa sekali tu terjumpa la restoran terapung kat Tanjung Agas. Memang restoran tuh jauh ke laut la... xdela sampai ke tengah tapi jauh gakla berjalan nak ke restoran tuh. Dina cuak betul jalan nk ke restoran tuh sebab kiri kanan xde pagar, derang just letak tali sebesar penumbuk mummy tuk berpaut jadinyer macam gayat sketla tengok kiri kanan ada air. huhuhu... bukan Dina jek gayat, mummy pun rasa gayat gak.

So far makan kat situ okla. Sotong tepung best, ikan bakar best, sayur campur pun best. Yang makannye mummy n daddy jek, Dina.. em..macam biasala xnk makan pun. Mula2 risau gak takut x sedapkan tapi bila makan memang sangat puas hati plus murah. Berbaloila kami berjalan jauh ke depan sampai masuk sempadan Melaka tapi hasilnya sangat puas hati.

Samapi kat Teluk Kemang ada expo plak then singgah jup tengok amenda yang riuh sangatkan... rupa-rupanya ada pameran kereta berhias. Ni bukan yang hias dengan bunga-bunga tapi kete yang diubah menjadi lebih cantik, kreatif and sweet. Sangat sweet tau. Ada gambo kat bawah.

Esok paginyer lepas breakfast Dina requested nak mandi swimming pool lagi then naik bilik salin baju terus terjun kolam. Mandi puas2 sampai kecut cari si kenit tuh barulah naik ke darat bersiap untuk balik.



Anak dara ni yang x sabo nak pergi PD. Eh.. ada jerawat la... ngalahkan mummy lak.



Family kecil Dina


Itulah mummy Dina... tiap kali sampai hotel sure landing dulu test katil empuk ker tak.
hehehe... then Dina adalah orang seterusnya mengetest lak. Sebijik mummy dia tau.



Mandi laut.. eh... main pasir jek sebenarnyer.



Pastu baru gi mandi laut. Time ni kat pool kanak2 dulu. Then baru gi pool dewasa.



Tengah tunggu order sampai.



Dinner malam kami. Untuk Dina lauk sayur campur n sotong tepung jek.



Ni la pameran kete tuh. Cantik x? Sangat comel tau. Nak drive on the road pun segan.


Ni pun sama cantiknyer. Tapi kalo mummy la.. x kosela nk drivenyer... kalo naik pun sure sorok kepala... segan woooo!



Tetiba ada lah pulak menda alah ni... apalagi cergaslah Dina atur langkah ke sini.
Dapat main sekejup jadilah asalh ble main. Wajib!



Possing2 before balik... with "daddy namin" hehehe...



ha ni plak with "mummy aisha"...




2 comments:

Hot Mummy said...

lah rupanya anak acha pun batrisya gak namanye yer?samaler ngn anak kita...cantikler acha buat header tu...cmne yer nk buat?

CaMaRPuTiH said...

Hot Mummy:

hehehe... common sgt dh nama batrisyakan? next daughter xnk dh letak nama tuh. ala..header tuh daddy dia yg buat. acha buta IT sket. :D