Thursday, December 17, 2009

Aktiviti luar jangka


Adalah sehari tu... tak ingat bila, daddy bawa Dina jalan2 kebetulan Auntie Ieda datang stay rumah kita. So daddy xde idea nak bawa Dina pergi mana jadinyer bawalah ke shopping complex for window shopping. Dina la window shopping, mummy gi jenguk2 besday present daddy. :)

Lepas dah kasi Dina main kat play area dalam JUSCO AU2 tu, bawa Dina makan mee kat food court. Mummy perasan Dina ni suka makan mee dari nasi. Layankan aje sambil kasi dia main kat playground tepi food court tu. Main lagi? Kasi dia main puas2 nanti esok takyah minta kuar gi jalan lagi.

Dah lewat petang baru balik tu pun sebab after Maghrib daddy ada meeting alumni plak. Ingatnyer terus la jalan balikkan, sekali tu daddy suh Dina gi main air kat air pancut kat mall tu. Dulu pergi Alamanda, mummy pernah tanya daddy management tak marah ke ibubapa lepaskan budak2 main air pancut kat mall tu, daddy kata dia tak tahu.

Kali ni daddy pulak yang suruh Dina pergi enjoy. Mummy tanya lagi, xpe ke budak-budak dok main air pancut tu? Bukan air pancut tu tuk hiasan ke? Jawapan daddy kali ni ialah..... "la memang derang buat air pancut tu tuk budak-budak main la.." Eh... dah ada jawapan la pulak. hehehhe....

Jom tengok si budak malu-malu kucing tu...




Mula-mula malu-malu kucing...



Rapat sikit... sambil tengok kawan2 main airkan...



Ok.. kaki dah mula jejak2 dah...



Senyum2 lak... tau la suar dh basahkan.



Time air tu x kuar baru terjah... warm-up dulu..




Sungguh excited hokeh! Tengok seluar dah basah.



Berlari ke arah mummy sebab malu... kononla.. padahal cari masa jek nak basah.



Ini dia budak malu-malu kucing tadi. Sudah lencun ok!


Owh.. mummy pun terus la berlari masuk ke JUSCO balik, cari baju murah2 sebab mummy rasa xde baju spare dalam bag Dina. Just in-casekan, baik beli jek ala yang murah je dalam RM10 buat salin. Kang beku lak si dara tu kesejukan dalam kete.

Kata daddy, "xpe kasi dia chance merasa. Selalu dia tengok2 jek". Yelah daddy... apa-apa aje.



1 comment:

[-suziey-] said...

aah skali skala kita bg kebebasan utk dia buat ape dia suka kan..aku slalu pk camtu..