Monday, September 21, 2009

1 Syawal 1430H

Syawal tahun ni schedule raya Dina sama macam last year cuma cuti panjang sikitla coz mummy dan daddy cuti seminggukan. Petang sebelum raya Dina and family bertolak ke rumah Nek Umi... jauh tau kat UK sana.. hihihi... Ukay Perdana aje.

Tema tahun ni mummy pilih warna hijau gold macam hijau kiwi gold gitu. Mummy la yang bergaya lebih macam pengantin! Dina pun mummy siapkan dengan tudung ekin sekali tapi x berapa cantikla bila Dina memakainya... tak cute sangat. Jadinyer... tayang ajelah rambut raya Dina tu k. Rambut pendek pilihan tahunan ni... reason => mummy tak nak kasi Dina hisap rambut lagi jadinyer kita potong pendek. hehehe... but daddy cakap x cantikla... lebih sesuai Dina berambut panjang. :) Nama pun anak darakan... mestila ayu berambut panjang.


Mummy sibuk siapkan Dina...
pakaikan tudung ikin terus, dah Dina pun nak. :p



Family kecil Dina..



with mummy... tunggu uncle2 + auntie berposing jup.
Asal la suka betul mata tertutp ni?



with Nek Umi



with family kecil daddy yang beraya bersama



Baby and his parents.. :p


with mummy at Uwan's house. New sofa lagik!


Dina and cousins...

Dalam pukul 12pm Dina ke rumah Uwan pula. Hahaha... jangan jeles yer sebab Dina boleh raya di 2 kampung dalam masa sehari! Daddy dan mummykan orang jati kota makanyer tak perlu fenin nak balik kampung jauh2. :)

Di rumah Uwan, family yang ada hanyalah auntie Shima, Pak Long, Auntie Azie n family singgah jup jek pastu merayau pergi beraya, Mak Lang plak as usually beraya umah orang kaya raya dulu baru balik rumah Uwan. Kiranyer ramai jugalah tahun ni...

Petang balik semula ke Ukay Perdana coz malam tu nak nyanyi lagu besday untuk Auncle Boy.



Uncle Boy punyer birthday Dina pula yang lebih-lebih. Dia requested nak duduk kat kerusi depan kek. Bila orang semua start nyanyi lagu Happy Birthday, Dina tersenyum-senyum malu ngiow ngiow... macam besday dia la pulak. Tergelak2 kitorang yang dok nyanyi sumbang ni.

Bila sebut nama Auncle Boy time nyanyi tu, tak plak dia marah dan dia tahu kek tu mummy buat purposely untuk Auncle Boy, asal dia dapat duduk depan kek pun jadila... alahai anak omak! Bila orang cakap tu kek Auncle Boy... kasi Auncle Boy duduk depan kek, dengan selamba jek dia jelir lidah.

Apa2lah Dina... yang penting Dina happy... siap potong kek lagi tu. :) Kelakau la Dina ni... xpe.. just next month jek lagi Dina's Birthday kan... kan... kan... Nak celebrate ke? Kita nak fly lagi next week tu... :)




Esok pula Dina akan ke Kuala Selangor jalan2 rumah nenek Wafiq dan bakal Auntie.... ==> samb' kemudian yer...

2 comments:

zura@iwan said...

memang cm pgantin la ko ye..

CaMaRPuTiH said...

zura:

pengantin lepas gian... kakaka